2016. július 28., csütörtök

Almás sütemény

Almás sütemény
Régen jelentkeztem már friss bejegyzéssel, aminek sajnos az időhiány az oka. Igyekszem azért mégis dokumentálni az elkészült finomságokat, viszont a bejegyzések megírására és megszerkesztésére eddig nem sok időm jutott. Most viszont gyorsan mutatom is a 20 perce elkészült, még nagyon meleg, ínycsiklandozó almás sütit, ami az egyik kedvencünk. A recept már szerepelt a blogon, ugyanis a habkönnyű almás süteményről van szó, amit most egy kisebb formában, némi változtatásokkal készítettem el. Ebben a vihar előtti, szoruló melegben nem is esne más jobban, mint ez a könnyed, kevés cukrot igénylő, almás desszert :)

Hozzávalók: (20-22 cm-es forma)

Tészta:
14 dkg liszt
6 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 kisebb tojássárgája
1 ek. tejföl
fél csipet só
negyed cs. sütőpor
reszelt citromhéj

Töltelék:
fél/hármnegyed csomag vaníliás pudingpor
fél kg savanykás alma

Elkészítés:


A tésztához a sütőporos lisztben a margarint elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és összeállítjuk.  A 2/3 részét belenyomkodjuk egy kizsírozott kör alakú tortaformába úgy, hogy a széleit kb. 1 cm-re a forma oldalához is odanyomkodjuk. A meghámozott almát felszeleteljük kis darabkákra, majd ráöntjük a kevés vízzel elkevert pudingport, és rátesszük a tésztára. A tészta 1/3-át lisztezett felületen kinyújtjuk, majd szív alakú kiszúróval kiszúrjuk, és szépen elhelyezzük a tetején a szíveket. A sütő legkisebb fokozatán kb. 1 órán keresztül sütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése