2013. augusztus 3., szombat

Mézeskalács

Mézeskalács


Hozzávalók:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
2 tk szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg olvasztott margarin
4 tojás
4 ek olvasztott méz

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem egy napra. Lisztezett felületen 3 mm-re nyújtom, és különböző formákkal kiszaggatom, majd 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm. Számomra a karácsony elképzelhetetlen mézeskalács nélkül. A sütés közben mennyei illatok lengik be a konyhát é a nappalit, de a legjobb az egészben, hogy az egész család kiveheti a részét a munkából. A kisült és kihűlt mézeskalácsokat tojásfehérjéből és porcukorbók vert habbal, illetve fél dióval is díszíthetjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése