2013. augusztus 18., vasárnap

Nyaralás

Nyaralás

A héten Horvátországban, Trogirban nyaraltam a családommal, ahol különböző gasztronómiai újdonságokkal is megismerkedtem. Minden reggel kisétáltunk anyával a piacra, ami telis-tele volt finomabbnál finomabb gyümölcsökkel, zöldségekkel.... Hihetetlen volt látni, hogy ott minden sokkal nagyobb és érettebb, szóval szebb. A sorok tömve vannak mézes és olívás üvegcsékkel, amik fantasztikus látványt nyújtanak.
Vettünk fügét, ami itthon csak többnyire aszalva kapható, és nagyon finom volt. Megkóstoltuk a szőlőt, ami sokkal, de sokkal édesebb, nagyobb, és ami a legjobb, hogy szinte alig volt benne mag. A dalmát konyha legjellemzőbb ételei halból készülnek. Mi is ellátogattunk a halpiacra, ahol széles választék volt a különböző halfajtákból (ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a szag, ami a piacot átjárta). 


Nagyon sok pékség volt Trogirban, ahol finom péksütiket lehetett vásárolni a magyar árakhoz hasonló értékben. Ez volt eddigi legszebb nyaralásom, ahol többek között ilyen gyönyörű helyekre is eljutottam. Már most hiányzik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése