2013. szeptember 12., csütörtök

Kemencés lángos

Kemencés lángos



Hozzávalók: 

50 dkg liszt
1 kk só
0,5 élesztő
2 ek olvasztott zsír
2-3 dl langyos víz
20 dkg húsos szalonna megsütve
paradicsom
tejföl
sajt
vöröshagyma

Elkészítés: 

A kenyérsütőgépbe belehelyezzük a sót, a zsírt, a langyos vizet, a lisztet, majd végül az élesztőt is belemorzsoljuk,és hagyjuk, hogy a gép 1,5 órán át végezze a dolgát. Miután elkészült a tészta, egy zsírozott tepsibe tesszük, széthúzzuk, majd megkenjük a tejföllel. Erre tesszük a már előre megsütött húsos szalonnát (de megsütött kolbásszal is nagyon finom, sőt, mondhatjuk, hogy én kolbászos feltéttel  sokkal jobban szeretem) és a szeletekre vágott vöröshagymát és paradicsomot, majd ráreszeljük a sajtot, és a sütőben 2-es fokozaton megsütjük. Nagyon hasonlít a pizzához,viszont másabb az íze, és ha valami pizza-féle ételt kívánunk, de mégis szeretnénk eltérni a megszokottól, akkor a kemencés lángos egy kitűnő megoldás erre. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése