2013. szeptember 11., szerda

Mini sakk szelet

Mini sakk szelet



Ez a sütemény életem legbonyolultabb süteménye, aminek sosem értem a lényegét, de munka közben mindig sikerül időben megvilágosodnom :D remélem, érthetően írom le, és ti nem szenvedtek vele annyi. Amúgy igazán megéri megtanulni, mert finom és látványos sütemény. Többnyire nagyobb szokott lenni, de mi ilyen mini formában szoktuk készíteni,mivel az ember így könnyen odanyúlhat és bekaphat egy pici falatot. 

Hozzávalók:

Sárga lap:
16 dkg porcukor
fél csomag margarin
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
Késhegynyi sütőpor
12 dkg liszt

Barna lap:
16 dkg porcukor
Fél csomag margarin
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
Késhegynyi sütőpor
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor

Elkészítés: (most figyeljetek) 

A sárga tésztához a tojások sárgáját, a cukrokat és a margarint elkeverjük, majd a szódabikarbónát és a lisztet is hozzáadjuk. A fehérjéket felverjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd takarékon megsütjük. Ugyanígy elkészítjük  barna tésztát is. Ha kihűltek, vékony csíkokra felvágjuk, majd baracklekvárral összeragasztjuk őket. Az egyik sárga síkoldalára kenjük a lekvárt, amit egy barna csíkkal párosítunk, majd megfordítjuk őket, megkenjük a tetejüket lekvárral,és félretesszük. Elkészítünk egy másik sárga és barna csíkot, majd ellentétesen a már megkent tetejű és összeragasztott csíkokra.Ezt a mozdulatsort addig ismételgetjük, amíg minden csík el nem fogy. A tetejüket pedig olvasztott csokival vonjuk be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése