2013. szeptember 14., szombat

Szilvás krémes

Szilvás krémes


Hozzávalók:

Tészta:
70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 ek őrölt fahéj
1 kk szódabikarbóna
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej

Szilvás krém:
80 dkg szilva
6 dl víz
20 dkg cukor
1 kk fahéj
2 csomag vaníliás pudingpor

Felső krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (először a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd mindent hozzáteszünk), három részre osztjuk, és kinyújtjuk, zsírozott tepsibe rakjuk, és egyenként 3-4-es fokozaton aranybarnára sütjük őket. 
A szilvás krémhez a szilvát a vízzel, cukorral, fahéjjal puhára főzzük, majd veszünk egy kicsit a levéből, és azzal elkeverjük a pudingporokat, majd a szilvás vízhez adjuk, és besűrítjük. 
A másik krémhez először a a tejet felforraljuk, megcsináljuk a pudingot, hagyjuk langyosra hűlni. Eközben a margarint a porcukorral elkeverjük, és a hűlt pudingport hozzáadjuk és összekeverjük. 

Összeállítás:
Az egyik tésztára rakjuk a szilvás krémet, erre egy másik tészta jön, amit a pudingos krém és az utolsó tésztalap követ. A tetejét csokimázzal(10 dkg étcsoki, 1 ek étolaj vízgőz fölött elkeverve) vonjuk be.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése