2014. május 10., szombat

Székelykáposzta

Székelykáposzta


 Hozzávalók:
(mennyiségek 4 főre az illetők étvágyától függően)

30 dkg sovány sertéshús
50 dkg savanyú káposzta
rizs
1 fej vöröshagyma
tejföl
színespaprika

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megpároljuk, és a húst fehéredésig pirítjuk, majd színespaprikát adunk hozzá. Felöntjük vízzel, és megsózzuk. Ha már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a kicsavart savanyú aprókáposztát. Ha már majdnem megpuhult a hús és a káposzta is, akkor hozzáadjuk a rizst, ennek a mennyisége egyéntől függ, ki mennyire rizsesen szereti. Annyi víz legyen rajta ekkor már, amennyire szükség van ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha a rizs is puha, akkor készen van. Tejfölt kínálunk mellé.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése