2014. május 7., szerda

Tarhonyás hús

Tarhonyás hús


Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb vagy lapocka
1 fej vöröshagyma
1-1 db paradicsom, paprika
30 dkg tarhonya

 Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megpároljuk, majd a kockára vágott húst fehéredésig pirítjuk, színespaprikával megszórjuk, és felengedjük vízzel. Paradicsommal és paprikával puhára főzzük. Közben zsiradékon tarhonyát pirítunk (a tarhonya mennyisége változó lehet, hiszen függ attól, hogy ki húsosabban, ki tésztásabban szereti), felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, és a sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt megpuhul. Ha készen van, ráöntjük a paprikást és összekeverjük. Mellé savanyúságot vagy befőttet kínálunk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése