2014. augusztus 21., csütörtök

Rakott kel

Rakott kel


Hozzávalók:

1 db közepes kelkáposzta
0,5 kg darált sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
zsiradék
20 dkg rizs
1 tejföl

Elkészítés:

A darált húst felkészítjük pörköltnek a szokásos módon. Amíg fő, a kelkáposztát sós vízben megfőzzük, de csak félpuhára, hiszen a sütőben továbbsül. A rizst szintén megfőzzük sós vízben, leszűrjük. Egy jénai tálat kivajazunk, és a fele kelkáposztát belerakjuk, elegyengetjük. Ezután jön a rizs fele, majd a pörkölt, a rizs másik fele, majd a káposzta (mi most a rizst összekevertük a pörkölttel, és így is teljesen jó volt, nem kellett külön rétegezni). A tetejére rákenjük a tejfölt. A sütőben lassú tűzön sütjük, amíg a tejföl elkezd halványan barnulni.










2 megjegyzés:

  1. A tejfölre én még pakolok egy sor vékony füstölt szalonnát, addig sütöm amíg ropogósra pirul, ennek van a legnagyobb sikere, ez fogy el a leggyorsabban

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, legközelebb kipróbálom így :)

    VálaszTörlés