2014. augusztus 26., kedd

Sztracsatella szelet

Sztracsatella szelet


Egy újabb sütés nélküli sütit hozok, ami gyors, de annál finomabb. Nem terveztük, hogy elkészítjük ezt a sütit, de kimaradt egy kis tejszínhabunk, és mindenképpen fel kellett használni, mert ki ugye nem dobunk semmit, inkább felhasználva egy kis babapiskótát és tejbegríz, egy újabb finom édességet készítünk belőle :) A receptet már korábban megkaptuk valakitől (nem tudom, kitől, mert halomban várnak a receptkönyvbe gyűjtött kis fecnik), de így ismeretlenül is köszi :))) szóval ajánlom mindenkinek! 

Hozzávalók:

1 l tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojás sárgája
1 csipet só
1 csomag cukros tetejű babapiskóta
12,5 dkg vaj vagy margarin
fél l tejszín
1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés:

A tejet feltesszük főni, majd ha felforrt, elkeverjük benne a búzadarát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Néhányszor megkeverve, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal. Míg hűl a krém, addig a tejszínt kemény habbá verjük és a fele tábla étcsokoládét belereszeljük. Egy jénai alját kirakjuk a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a fele mennyiségű krémet, majd erre kerül a fele mennyiségű csokireszelékes tejszínhab. Egy újabb sor tejben megforgatott babapiskóta jön, majd a maradék krém, és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a keserű kakaóporral és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. Egy estére hűtőbe tesszük, majd másnap felszeletelve tálaljuk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése