Snickers szelet
Kicsit macerás sütemény, de az íze kárpótol mindenért :)
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
15 dkg cukor
20 dkg darált mogyoró
3 ek liszt
1 cs sütőpor
Fehér réteg:
20 dkg fehér csoki
2 ek étolaj
Krém:
8 ek cukor
5 tojás sárgája
20 dkg vaj
20 dkg durvára vágott mogyoró
10 dkg cukor
Tetejére:
10 dkg tejcsoki
1 ek étolaj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A sárgáját is felverjük, majd hozzáöntjük a fehérjéhez. Ezt is összekeverjük, és végül a sütőporos, lisztes darált mogyoróval is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és takarékon megsütjük. Miután megsült és kihűlt a tészta, a fehércsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, majd a tésztára kenjük.
A krémhez a 8 ek cukrot nagyon kis lángon karamellizáljuk, beletesszük a vajat, a tojássárgákat és 10 dkg cukrot. Amikor megszilárdul a fehér csokis réteg, akkor kenjük rá a krémet, majd erre jön a vízgőz fölött felolvasztott tejcsoki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése