2014. július 24., csütörtök

Tejbezabi

Tejbezabi


Az életmódváltók egyik kedvenc reggelije a tejbezabi. Variálható, finom és olyan az íze, mint a tejbegríznek, így a diétázóknak sem kell lemondaniuk a finom falatokról. Tápláló, nem emeli gyorsan a vércukorszintet, és azt mondtam már, hogy milyen finom? :) Az egyik kedvenc reggelim, amit a legszívesebben különböző gyümölcsökkel eszek. 

Hozzávalók: 

2 dl tej
2-3 ek zabpehely/darált zabpehely/zabkorpa (ez attól függ, hogy sűrűn vagy picit folyékonyabban szereti-e valaki)
édesítő

Elkészítés: 

A tejet feltesszük forrni, majd mikor ez megtörtént, beletesszük a zabpelyhet, tartalékra vesszük, majd hagyjuk, hogy megfőjön. Tetszés szerint édesíthetjük cukorral, mézzel, édesítőszerrel, xilittel vagy sztíviával. Én az utóbbit használom, és nagyon bevált. Ehetjük magában is, de bármilyen gyümölccsel is feldobhatjuk. A kedvencem eperdarabokkal, erdei gyümölcsökkel, vagy házi, cukormentes szilvadzsemmel. Próbáljátok ki, tényleg finom, és egészségesebb, mint a tejbegríz. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése