Ebben a nagy hőségben sokszor nem is vagyunk olyan éhesek, ezért csak egy könnyed, HIDEG és gyümölcsös ebédre vágyunk. Na, ez a leves pont megfelelő erre a célra. Gyorsan megvan, így nem is kell órákat állni a 40 fokos konyhában :)
Hozzávalók:
bármilyen idénygyümölcs
(ez most 20 dkg meggy és 1 db savanyú alma)
fűszerek ízlés szerint
1 dl tejszín
Elkészítés:
Kb. 0,5 l vízbe teszünk pici sót, cukrot vagy édesítőszert, 3 db szegfűszeget, őrölt fahéjat, és felteszem forrni. Ha felforrt, beletesszük a kimagozott meggyet, kis idő múlva a felkockázott almát (az almának kevesebb idő kell, mint a meggynek). Nagyon hamar puhára fő, ekkor tejszínt keverünk hozzá. Egyet forr, és készen van. Ez a mennyiség 2-3 adagnak felel meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése