Répatorta vaníliamártással
Már korábban is olvashattátok a blogon a répatorta receptjét. Mit sem változott azóta, csak egy kicsit felturbósítottuk vaníliamártással. Gondolom, mondanom sem kell, hogy valami isteni :)
Hozzávalók:
35 dkg reszelt répa
3 tojás
20 dkg cukor
pici fahéj
reszelt citromhéj
1,5 dl étolaj
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját összekeverjük az összes hozzávalóval. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához. Nagy, kerek, zsírozott-lisztezett tortaformában 45 percig sütjük takarékon.
Vaníliamártás
0,5 l tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 púpos kávéskanál liszt
1 cs. vaníliáscukor
1 dkg vaj
A tej nagyrészét feltesszük forrni, a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet és egy kicsi tejet csomómentesre kikavarjuk, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Ha felforrt a tej, beleöntjük a masszát, és megfőzzük. Ekkor félrehúzzuk, beletesszük a vaníliáscukrot és a vajat. Addig kavargatjuk, amíg a vaj el nem olvad.
0,5 l tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 púpos kávéskanál liszt
1 cs. vaníliáscukor
1 dkg vaj
A tej nagyrészét feltesszük forrni, a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet és egy kicsi tejet csomómentesre kikavarjuk, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Ha felforrt a tej, beleöntjük a masszát, és megfőzzük. Ekkor félrehúzzuk, beletesszük a vaníliáscukrot és a vajat. Addig kavargatjuk, amíg a vaj el nem olvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése