2014. július 16., szerda

Krumplileves

Krumplileves

Hozzávalók:

0,5 kg burgonya
1 tojás személyenként
1 babérlevél
tej, liszt, színespaprika
ecet

Elkészítés:

A burgonyát apró kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Tegyünk bele babérlevelet. Ha puha a burgonya, egy másik edényben rántást készítünk, félrehúzzuk, beletesszük a színespaprikát, és tejjel engedünk fel. Amikor felforrt a leves, teljesen levesszük a lángot az edény alatt, és beleteszünk személyenként 1 tojást, fedővel lefedjük, kb. 2 percig így főzzük, de a leves ne forrjon. Ezután elzárjuk alatta a gázt, és még úgy hagyjuk 10 percig, ezalatt a tojás teljesen elkészül, de mégsem lesz túl kemény.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése