Májgombóc, avagy dolgozzunk előre, mert megéri :)
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj (lehet sertés vagy marha is)
2 db zsemle (előző napi)
1 tojás
só
bors
petrezselyemzöld
só
bors
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkemájat, az előzőleg beáztatott és kicsavart zsemléket, sót és borsot (ízlés szerint) beletesszük egy keverőgépbe (késes robotgép, nem tudom pontosan, hogyan hívják), és amikor már pürésítette, annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy éppen lehessen golyózni (ha túl lágy, nem lehet formázni, ha túl kemény, evés közben csak egy száraz galacsint fogunk érezni). Amikor kész, vizes kézzel apró gombócokat formázunk, és tálcára rakva megfagyasztjuk. Kb. 1,5 óra múlva leszedjük a tálcáról, és zacskóban visszatesszük a fagyasztóba. Ez azért jó, mert ha rövid idő alatt szeretnénk egy jó zöldséglevest készíteni májgombóccal, macerás lenne, akkor belemászni kisebb adag miatt, és nem is biztos, hogy van otthon máj.
Megfagyva:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése