2014. július 18., péntek

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Hozzávalók:

1 db közepes karfiol
0,5 kg darált sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
zsiradék
20 dkg rizs
1 tejföl

Elkészítés:

A darált húst felkészítjük pörköltnek a szokásos módon. Amíg fő, a karfiolt sós vízben megfőzzük, de csak félpuhára, hiszen a sütőben továbbsül. A rizst szintén megfőzzük sós vízben, leszűrjük. Egy jénai tálat kivajazunk, és a fele karfiolt belerakjuk, elegyengetjük. Ezután jön a rizs fele, majd a pörkölt, a rizs másik fele, majd a karfiol. A tetejére rákenjük a tejfölt. A sütőben lassú tűzön sütjük, amíg a tejföl elkezd halványan barnulni.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése