2014. július 23., szerda

Tejbegríz karamellszósszal

Tejbegríz karamellszósszal



Hozzávalók:

Tejbegríz:
5 dl tej
5 ek búzadara
2 ek cukor

Karamellszósz:
15 dkg cukor
2 dl víz
3 tojássárgája 
1 ek liszt
3 dl tej

Elkészítés:

Feltesszük főni a tejet, majd ha felforrt (vigyázzunk, ha nem figyelünk, hamar ki tud futni), beleöntjük a grízt,és elkezdjük kavargatni. Takarékra vesszük, kavargatjuk,és kb. 5 perc múlva el is készült. 

A karamellkrémhez a cukrot karamellizáljuk, amit felengedjük 2 dl vízzel. A tojássárgájákat kikeverjük a liszttel és a tejjel. Hozzáöntjük a cukros vizet, és addig főzzük, míg krémessé válik. Hagyjuk hűlni, majd a grízre öntjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése