2014. július 17., csütörtök

Diós csiga

Diós csiga


Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 tojássárgája
0,5 cs. élesztő
2 ek. étolaj
szükség szerint tej
5 dkg vaj vagy margarin
darált dió, porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés (1 ek.) cukros tejben megfuttatjuk. Ha megkelt, a lisztbe mélyedést készítünk, és beletesszük a kovászt, egy csipet sót (a só nem érhet hozzá a kovászhoz), a tojássárgákat, és annyi tejet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát dagasszunk. A munka felénél adjuk hozzá az étolajat. A tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk, és meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, majd vastagon meghintjük a porcukros dióval.  Feltekerjük, mint a beiglit, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsiben vagy sütőlemezen egymástól távolabb fektetjük, és megsütjük kb. 180°-on. A tetejét porcukorral megszórjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése