2015. december 8., kedd

Csicseriborsó leves

Csicseriborsó leves



A téli napokon a tartalmas, meleg levesek rendkívül jól tudnak esni az embernek. Az egyik újonnan felfedezett kedvenc nálunk a csicseriborsó leves. Nem is értem, miért nem készítettük eddig :) A csicseriborsó nagyon egészséges, az arab világban, főként Marokkóban, szinte mindennapos élelemnek minősül. Mint a rostban gazdag alapanyagoknak, így a csicseriborsónak is a rendszeres fogyasztásával normalizálhatjuk vérnyomásunkat, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Hozzávalók:

1 üveg csicseriborsó konzerv (Lidl-ben vettük)
1 db vöröshagyma
10-15 dkg húsos szalonna
só, bors ízlés szerint
1 db közepes babérlevél
1 gerezd fokhagyma
sárgarépa, petrezselyem
1 pohár (175 gr) tejföl
kevés liszt

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és kiszedjük a szalonnát. A megmaradt zsiradékon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a lecsöpögtetett csicseriborsót, a szalonnát, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá zúzott fokhagymát és babérlevelet. Ha felforrt, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát és petrezselymet. Aki szereti, tehet bele szárazkolbászt is. Ha minden puhára főtt, habarást készítünk a tejföllel és a liszttel, és ráöntjük.







1 megjegyzés:

  1. Kedves csicseriborsó- készítő!
    A Lidl-ben vettem üveges csicserit, 2 éves unokámnak készítettem sűrítményt belőle, nem az ízével volt probléma, hanem a papírvékony héjával, amit szemenként tisztítottam meg, rendkívül időigényes dolog volt!Mi a teendő,hogy gyorsítsak a héj eltávolitásával? Remélem tudtok segíteni, üdv NAGYI

    VálaszTörlés