2015. december 16., szerda

Harcsapaprikás túrós tésztával

Harcsapaprikás túrós tésztával


A harcsapaprikás túrós csuszával az igazi, mivel nagyon jól kiegészítik egymást. Tartalmas, finom és egyszerűen elkészíthető étel, ami nálunk sokszor készül, mert nagy kedvenc :) Töredelmesen bevallom, hogy nem nagyon szeretjük azt a tipikus hal ízt, amit a legtöbb halnál érezhetünk, éppen ezért az a nagyszerű az afrikai harcsában, hogy nincs hal íze, ezért ebből készült ez a fogás is. 

Hozzávalók:

Halpaprikáshoz:
50 dkg afrikai harcsafilé
1 fej vöröshagyma
1-1 db paradicsom, paprika
tejföl
liszt
színespaprika

Túrós tésztához:
Elkészítés:
lebbencstészta
30 dkg túró

A felkockázott hagymát kevés zsiradékon megpároljuk, majd színespaprikával megszórjuk, és felengedjük kb. 3 dl vízzel. Enyhén megsózzuk, és beletesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Közben a filét kb. 7 x 7 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén lesózzuk (azért sózzuk enyhén, mert figyelembe kell venni, hogy a végén a sómennyiségek összeadódnak.), majd pici olajon halványbarnára sütjük mindkét oldalát. Kiszedjük egy tányérra. Ha megpuhult a hagyma, a paprika és a paradicsom, akkor a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és ráöntjük. Ha felforrt, a halszeleteket belerakjuk, és lassú tűzön egy kicsit főzzük még.
A tésztát sós, forró vízben feltesszük főni, majd leszűrjük. Hozzáadjuk az áttört túrót és ha szeretnénk akkor még kevés tejfölt is, és összekeverjük. A paprikást a tetejére szedjük, és már tálalhatjuk is. Aki nem szereti túrós tésztával, az főtt tésztával is tálalhatja. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése