2016. január 4., hétfő

Áfonyás-csokis zabkeksz

Áfonyás-csokis zabkeksz


Nagyon szeretjük a kekszeket, különösen a zabkekszeket, így mindig újabb és újabb változatokat próbálunk ki. Nagyon gyorsan elkészíthető, elronthatatlan, búzalisztmentes, egészségesebb, laktató és nem utolsó sorban finom rágcsálnivaló. Reggelire egy pohár hideg tejjel, vagy a mostani rettentő hideg miatt inkább egy pohár meleg kávéval vagy kakaóval isteni, de uzsira is tökéletes, amit dobozban magunkkal vihetünk az iskolába/munkába. Sokáig eláll, ha kekszes dobozva vagy zacsiba tesszük, de őszintén? Nálunk esélye sincs napokig megmaradni, mert hamar elfogy :D 

Hozzávalók: (kb 30 darabhoz)

10 dkg aszalt áfonya
10 dkg étcsoki
25 dkg darált zabpehely
10 dkg szobaőmérsékletű margarin
6 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
2 tojás
1 ek vaníliáscukor

Elkészítés:

Az áfonyát és a csokit apró darabokra vágjuk, elkeverjük a sütőporos, lisztes zabpehellyel. Hozzáadjuk a margarint, a tojásokat, a cukrot, a vaníliáscukrot, és összedolgozzuk. Nagyobb diónyi halmokat teszünk egy zsírozott tepsire (tisztes távolságra egymástól, ugyanis kissé szétterülnek). 15 percig 190 fokon sütjük.






2 megjegyzés:

  1. A hozzávalók között nincs margarin, de a receptbe van. Mennyi kell bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véletlenül kihagytam a felsorolásból, köszönöm az észrevételt. 10 dkg margarin kell bele.

      Törlés