2014. január 21., kedd

Maci kávés süti

Maci kávés süti


Hozzávalók:

Tészta:

7 db tojássárgája
7 db tojásfehérje
15 dkg cukor
7 evőkanál meleg víz 
20 dkg liszt 
7 ek Maci kávé
1 csomag sütőpor

Krém:
3 db tojás
2 evőkanál liszt 
2.5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg cukor

Tetejére:
10 dkg durvára vágott dió/mogyoró
1 db tojásfehérje
3 ek cukor
2 ek Maci kávé

A tészta elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a 7 kanál meleg vizet, ezzel tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a Maci kávét, végül a tojások fehérjét habbá verve. Közepes méretű tepsiben 22-25 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése:
A tojásokat, a lisztet és a tejet megfőzzük. A margarint a cukorral együtt habosra keverjük, hozzátesszük a kihűlt krémet, majd tovább kavarjuk.

Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, a krém 3/4-ével megtöltjük. A maradék krémet a tetejére kenjük. A tetejére a diót durvára vágjuk, megpirítjuk, és a süteményre szórjuk. A tojásfehérjét a cukorral és a Maci kávéval vízgőzre állítva megfőzzük, s a tészta tetejére csorgatjuk.











A képeken a tojásfehérjés, cukros hab nem látható. Az még jön a dióra. 

1 megjegyzés: