2014. január 29., szerda

Meggyes szelet

Meggyes szelet



Hozzávalók:

Fehér tészta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
fél csomag sütőpor
(aki nem szeretne piskótát sütni, vagy éppen nincs ideje, babapiskótát is használhat)

Barna tészta:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 ek keserű kakaópor
5 dkg cukor
5 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 dl tej

Töltelék:
4 ek liszt
5 dl tej
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
1 üveg magozott meggy
kevés rum

Csokimáz:
2 tojásfehérje
12 dkg porcukor
2 ek kakaópor
5 dkg margarin
(de lehet simán az étcsoki - étolaj kombinációt is használni ehelyett)

Elkészítés:

A fehér tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéhez adjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, hozzáöntjük a habhoz, és óvatosan összefogatjuk. Hozzáadjuk a 6 ek lisztet és a sütőport, szintén óvatosan összeforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük.
A kakaós tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsiben külön-külön megsütjük. 
A krémhez a lisztet és a tejet csomómentesen elkavarjuk, lassú tűzön állandó kevergetéssel besűrítve felfőzzük, majd időnként kevergetve kihűtjük. A margarint a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt masszát, és azzal is elkeverjük. a kisült és kihűlt fehér piskótát kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a krémbe. Végül pedig a lecsepegtetett meggyet is hozzáadjuk, elkeverjük. A kakós tészták közé kenjük a masszát, a tetejére pedig a csokimázat tesszük: a tojások fehérjét cukorral gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a margarint is hozzáadjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése