2015. február 16., hétfő

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka



A hétvégén lakodalomra sütöttünk 11 féle sütit, és a gesztenyekocka volt az egyik, mivel ez a menyasszony kedvence. A násznépnek is nagyon ízlett ez a kakaós, gesztenyés, krémes, egyszerű, de mégis finom süti. Szóval próbáljátok ki, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
6 ek porcukor
10 dkg margarin
6 ek finomliszt
fél csomag sütőpor
2 ek keserű kakaópor

Krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 dl tej
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
50 dkg gesztenyemassza
2 ek rum

Tetejére:
4 dl felvert habtejszín
csokireszelék

Elkészítés:

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük,  az előzőekre szitáljuk, és elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszára kanalazzuk,  és óvatosan összeforgatjuk. Végül egy zsírozott, lisztezett gáztesiben, takarékon megsütjük a piskótát.

A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.
Összeállítás : A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és csokit reszelünk a tetejére. Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy puhuljon, illetve az ízeknek legyen ideje összeérni. Forró vizes késsel szeleteljük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése