2015. április 7., kedd

Csokis és sima zabfalatok

Csokis és sima zabfalatok



A boltban kapható finom zabfalatokat házilag is elkészíthetjük, így egészségesebb, saját kezűleg készített, olcsóbb kekszeket kapunk. A cukrot bármilyen édesítőre cserélhetjük, így egészséges, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó nassolnivalót készíthetünk rövid idő alatt. Tökéletes reggelire és tízóraira is, a gyerekek pedig az iskolába is magukkal tudják vinni :)

Hozzávalók:

20 dkg rozsliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
10 dkg darált dió
15 dkg darált zabpehely
15 dkg cukor ( bármilyen édesítővel készíthető: xilit, eritrit, sztívia...)
fél citrom reszelt héja
20 dkg margarin
fél tk sütőpor
1 db tojás

1 tábla csoki (nálunk a fele diabetikus tejcsokival, a másik fele pedig étcsokival készült, mindkettővel finom)
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a tojást, és tésztát gyúrunk, amit 30 percre a hűtőbe teszünk. A hűtőből kivéve vizes kézzel golyókat formálunk, majd egyenletesen szétlapítjuk őket, és zsírozott tepsibe tesszük, majd 180 fokon készre sütjük 8-10 perc alatt. A kekszeket jól kihűtjük, majd gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal, és a sütik alját bekenjük a csokival.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése