2015. április 12., vasárnap

Márványos karamellás szelet

Márványos karamellás szelet



Húsvétra készítettük ezt a sütit, mert a puncs szelet és a perec mellé valamilyen habosat is szerettünk volna. Jó választásnak bizonyult, mivel a kávés, karamellás ízvilág mindenkinek tetszett, így hamar elfogyott a süti :)

Hozzávalók:

A tésztához:15 dkg finomliszt
20 dkg cukor
4 tojás
fél csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
4 ek instant kávé (3:1)

A krémhez:
5 dl tej
2 tasak karamellás pudingpor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin

A tetejére:
4 dl tejszín (Hulala)

2 tk karamellás pudingpor
2 tk olaj
3 tk cukor
1.5 dl víz

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, amivel elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a sütőporos-kávés lisztet, és ezzel is összedolgozzuk, végül zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük. Mielőtt elkezdenénk a krémet, a karamellás pudingporból 2 teáskanálnyit félreteszünk, mert később szükségünk lesz rá. A többi pudingot a tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.Amikor a puding teljesen kihűlt, a margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzákeverjük, majd a szintén kihűlt tészta tetejére kenjük.Erre jön a felvert tejszín, majd a félretett 2 tk pudingport 2 tk étolajjal, 3 tk cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha már langyos, a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen. 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése