2015. június 28., vasárnap

Sajttal-sonkával töltött hús répás, spenótos kuszkusszal és uborkasalátával

Sajttal-sonkával töltött hús répás, spenótos kuszkusszal és uborkasalátával


Imádom a nyugis, vasárnapi ebédeket, amikor mindenki itthon van, és egyidőben tudunk asztalhoz ülni. Ma az egyik kedvenc töltött húsom készült sajttal és sonkával, köretnek pedig kuszkuszt választottunk, és egy kis uborkasalátát is készítettünk, mert az midig mindenhez finom,no meg mindenki szereti :)

Hozzávalók 4 személyre:

Töltött hús:
8 szelet karaj
8 szelet sonka
8 szelet sajt
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez

Répás, spenótos kuszkusz:
2 db közepes répa
1 csomag bébispenót
kevés vaj
fél bögre kuszkusz
fél bögre víz
delikát

Uborkasaláta:
1 db kígyóuborka
fél pohár tejföl
1 ek cukor
1ek ecet
1 gerezd fokhagyma
víz
(a mennyiségeket csak saccolva írtam, mert nem mérjük, csak szemre hozzáadjuk. Mindenki ízlés szerint készíti az uborkasalátát, szóval ez eltérő)

Elkészítés:

A húsokat kiklopfoljuk, lesózzuk, majd rátesszük a sonka- és sajt szeleteket. Félbehajtjuk őket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő zsiradékban kisütjük. 
Kevés vajon megpároljuk a felszeletelt répát, és hozzáadjuk a spenótot. Kb. 10 perc alatt takarékon készre pároljuk őket, mert a lényeg, hogy ress legyen a répa. A kimért kuszkuszt egy tálba öntjük, felöntjük a forró vízzel , és jól lezárjuk folpackkal. (nagyon fontos, hogy ugyanannyi mennyiségű vizet használjunk, mint kuszkuszt, mert így lesz tökéletes állagú.) Miután magába szívta a vizet a kuszkusz, kb 10-15 perc alatt, hozzákeverjük a spenótos répát. 
Az uborkasalátához az uborkát megpucoljuk, lereszeljük, lesózzuk, majd egy óra múlva cukrot, fokhagymát, ecetet,vizet és tejfölt adunk hozzá, amivel elkeverjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése