2015. június 7., vasárnap

Töltött gomba, rántott hagymakarika és répa petrezselymes kölessel

Töltött gomba, rántott hagymakarika és répa petrezselymes kölessel


Ebben a nagy melegben nem kívánjuk annyira a nehéz húsokat, ezért ebédre könnyed, változatos főétellel készültünk, amihez még vitaminsaláta is került az asztalra. 

Hozzávalók:

viszonylag nagyobb gombák (nálunk csiperke)
répa
1 nagyobb fej vöröshagyma
köles
1 doboz Linessa Cream Cheese light (Lidlben kapható sajtkrém)
cayenne bors
só, bors
petrezselyem
vaj
reszelt sajt

Elkészítés:

A répát ferdén, vékonyan felszeleteljük és lesózzuk, majd a hagymát is fél cm-es karikákra vágjuk, szintén lesózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk, majd kisütjük őket. A gombák tönkjeit eltávolítjuk, azután sózzuk a gombafejeket, végül megtöltjük a felaprított petrezselyemmel összekevert sajtkrémmel. Megszórjuk kevés cayenne borssal, illetve reszelt sajttal, és 4-es fokozaton megsütjük. A kölest kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi mennyiségű vízzel, mint amennyi a köles, sózzuk, esetleg fűszerezzük, és takarékon kb. 20-25 perc alatt elkészül a sütőben. Kevés vajon összeaprított petrezselyemzöldet fonnyasztunk, majd az elkészült köleshez keverjük. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése