2015. június 1., hétfő

Töltött kaliforniai paprika répás spenóttal

Töltött kaliforniai paprika répás spenóttal



Hozzávalók:

3 db kaliforniai paprika
25 dkg pulyka darált hús
1 konzerv kukorica (cukormentes - Lidlben kapható)
1 fej vöröshagyma
só, bors
étolaj
reszelt zsírszegény sajt

besamelhez: 
1 ek Update liszt
2 dl tej
őrölt szerecsendió

bors
kevés zsiradék

répa
spenót
fokhagyma
olívaolaj

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig párolunk. Ezután felöntjük vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, a végén pedig besamellel összerántjuk. A paprikákat kettévágjuk, kivesszük a magházat, majd egy jénai tálba tesszük őket. Mikor már majdnem kész a hús, hozzáadjuk a kukoricát, az elkészült tölteléket pedig elosztjuk a paprikákban. A tetejére reszelt sajtot szúrunk, majd az előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Mivel diétás ebédnek készült, köretként spenótos répával tálaltuk. Kevés olívaolajon megpároljuk a spenótleveleket, illetve a felszeletelt répákat, amihez zúzott fokhagymát adtunk. Amikor a spenót összefonnyadt, és a répa enyhén ress marad, levesszük a tűztől, majd a töltött kaliforniai paprikával együtt tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése