2015. december 30., szerda

Szilveszteri bakiparádé

Szilveszteri bakiparádé

Szilveszterkor sok műsorban láthatjuk, milyen bakik voltak egy-egy adás felvételénél. Ez adta az ötletet, hogy én is megmutassak pár sütős-főzős bakit 2015-ből. Mert az az igazság, hogy nem mindig sikerül minden úgy, ahogy azt szeretnénk. Természetesen azokat a recepteket nem olvashatjátok a blogon, mert az nem érdekelne annyi olvasót :))) Most viszont megmutatok pár apróságot, ami sok vicces pillanatot okozott nekünk, vagy éppen bosszúságot, de így visszagondolva is sokat nevetünk. Szóval ti se szomorodjatok el, ha valami nem úgy alakul, ahogyan azt terveztétek, mert egyrészt, attól még, hogy ronda, finom is lehet, másrészt inkább fogjuk fel viccesen, mint tragikusan. Úgyhogy ezzel a pár képpel és sztorival szeretnék Nektek boldog új évet kívánni! Köszönöm, hogy ennyien olvastok, számítok rátok 2016-ban is! :)

Egyszer volt, hol nem volt, ahol a kurta farkú malac túr,.....

Egy főzőműsorban láttunk egy sajtot-tejszínes tészta receptet, ami elsőre nagyon jónak tűnt. A recepthez le kellett reszelni 20 dkg sajtot, ami meglepetésünkre nem olvadt el, hanem hatalmas gumó lett belőle, ami sehogy sem akart elolvasni. Kemény és rágós volt, és a kukában landolt. Mondanom sem kell, hogy a főzőműsorban nem így nézett ki :) 




Keksztekercset készítettünk VOLNA, de annyira beszélgettünk anyával, illetve közben kétszer is csörgött a telefon, hogy nem a megszokott módon készítettük, hanem, hát, így. Az eredményt pedig ti is láthatjátok :) De elfogyott, mert az íze azért jó volt :) 




A tepertős pogácsa olyan szépen indult...


...de sajnos ez lett belőle :D azóta sem tudjuk, hogy mi történt :)) Mondjuk, nyár volt és 40 fok, ááá, nem magyarázkodom :D




Szintén nagyszerűen indultak a rétesek is...


...de aztán nem lettek a legszebbek, és így nem raktuk vendégek elé :)
és igen, van alatt zsemlemorzsa, de egy kiló sem szívta volna fel ezt a tölteléket :D


 2015 legrosszabb párosítása számomra a görögdinnye-fetasajt-lilahagyma kombináció: mindenkitől azt hallottam, hogy milyen finom, mindenképpen próbáljam ki. Hááát, kipróbáltam. A dinnye és a sajt furcsa együtt, de nem olyan rossz. Viszont ahogy hagyma is került a villámra, brrr, nekem nem nagyon jött be, de ízlések és pofonok. 



4 megjegyzés:

  1. Legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység :) Sajttal már én is jártam így. Én arra jutottam, hogy valami úton-módon véletlenül műsajtot vettem, és az volt a baj. Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Móni! A műsajtban lehet valami, mert nem mi vettük, hanem kaptuk, és nem tudtuk, hogy milyen fajta. köszönöm az ötletet :)

      Törlés
  2. Bizony, mindannyian elrontunk dolgokat. Lelki nagyságra vall, ha valaki ezt így felvállalja.Áldásokban gazdag újévet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ani! Köszönöm szépen, és is boldog új évet kívánok!

      Törlés