2016. június 2., csütörtök

Krémes-epres tejberizs

Jamie Oliver-féle krémes-epres tejberizs


Az egyik kedvenc sztárszakácsom Jamie Oliver, ezért szívesen nézem a műsorait, és a weboldalán is nagyon szeretek böngészni a receptek között. A creamy rice pudding-ját már régóta készítjük, mert ez a legfinomabb tejberizs, amit eddig ettünk: a végeredmény egy rendkívül krémes, könnyed finomság, amit nagyon egyszerűen összedobhatunk. Az eper pedig tökéletes választás hozzá, mivel a tejberizs édességét az eper savanykássága ellensúlyozza. 

Hozzávalók:

7,5 dl tej
12 dkg rizs
3 ek cukor (ízlés szerint ez lehet több is)
250 ml habtejszín
1 vaníliarúd (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
1 csipet só

Elkészítés:

A tűzhelyre tesszük a lábast, beleöntjük a tejet, a tejszínt, a megmosott rizst és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint egy csipet sót, majd felforraljuk. Ha felforrt, akkor takarékon, folyamatos kevergetés mellett, fedő alatt fél órát főzzük. Ha megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és ha nem vaníliarudat használunk, akkor most keverjük hozzá a vaníliás cukrot. Kis poharakba kanalazzuk, és eperrel vagy eperlekvárral tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése