2015. április 26., vasárnap

Kinder tejszelet

Kinder tejszelet


A Kinder tejszelet receptje, amit itt találtam, hihetetlen. Nem szoktam ömlengeni a sütikről, de ez, isteni :)) A bolti változatra hasonlít, puha, krémes, tejes, egyszerűen tökéletes :) Nálunk amilyen hamar elkészült, olyan nagyon gyorsan el is fogyott, szóval legközelebb mindenképpen duplázni kell az adagot :)

Hozzávalók:

Tészta: 
5 tojás
9 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 cs sütőpor
9 dkg cukor

Krém:
200 ml habtejszín
250 g mascarpone
1 cs vaníliás cukor
3 dkg méz

Elkészítés:

A tojásokat felverjük (nem kell különválasztani, hanem egyben), majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd elkeverjük. Egy 38x32 cm-es tepsit kizsírozunk és kilisztezünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de tényleg ilyen rövid idő alatt készül el (jó pont :D ) Mivel vékony a lap, ha kivesszük, a tepsiből, pár perc alatt meghűl. Amikor ez megtörtént, a közepén kettévágjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és a vaníliás cukrot, majd kikeverjük. Az egyik tésztára rákenjük a krémet, majd a másikkal befedjük. Minimum pár órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szeletelésnél a krém ne jöjjön ki a sütiből, másnap pedig szeleteljük. Mi hosszúkás szeleteket vágtunk, hogy a boltihoz hasonlítson, de négyzeteket is vághatunk belőle.








3 megjegyzés:

  1. Ígéretesen néz ki, egy próbát megér! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ugyanígy indult nálunk is, hogy egy próbát megér :D Már sok változatot kipróbáltunk, de nem hasonlított egyik sem a boltira, de ez végre olyan finom. Remélem, Neked is ízleni fog :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet. Most mint játékrendező jelentkezem ismeretlenül, de mint rendszeres olvasó. Szép rendhagyó receptkönyvet lehet nyerni. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu Szeretettel várom.

    VálaszTörlés