2015. június 11., csütörtök

Bögrés raffaello

Bögrés raffaello


Egy újabb egyszerű finomságot készítettünk, méghozzá kókuszos ízben. Többen is jeleztétek, hogy hiányoljátok a bögrés recepteket a blogról, így most egy ilyet mutatok. Nálunk már többször is elkészült ez a recept, mert nagyon hamar összedobható, mégis nagyon finom. Ebben a melegben pedig senkinek nincs kedve órákat álldogálni a meleg konyhában, szóval ezekre a hőségriadós napokra kiváló sütemény :)

Hozzávalók: (1 bögre = 3 dl)
2 tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
fél bögre olvasztott vaj
1 csomag sütőpor
1 bögre porcukor

A tetejére:
fél bögre porcukor ( de lehet kevesebb is )
fél  bögre kókuszreszelék
1 bögre folyékony habtejszín

Elkészítés: 

A tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert réteslisztet, és elkeverjük azokkal is. Egy 32 * 24 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, rászitáljuk a fél bögre porcukrot, és rászórjuk a fél bögre kókuszreszeléket is.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15 – 20 perc alatt megsül (végezzünk tűpróbát).  A megsült forró sütire rögtön rálocsoljuk az 1 bögre tejszínt, és hagyjuk kihűlni a sütit, mert a tészta szépen magába fogja szívni a tejszínt. Ha kihűlt, nagyon vékonyan szórjuk meg porcukorral és kókuszreszelékkel.








3 megjegyzés: