2014. április 30., szerda

Jugoszláv krémes

Jugoszláv krémes



A hétvégén piskótatekercset sütöttünk, ami nem lett olyan szép (hát, igen. Ez is előfordul néha, ha az ember közben virágot ültet, és túlsül a piskóta :))) Ettől függetlenül a piskóta nagy része elfogyott, csak 5 tekercs maradt ki. Ezt felhasználván találtuk ki, hogy megsütjük a jugoszláv krémest, a 2 in 1 sütit :) Látványos, finom, a maradék,csúnyácska piskótatekercs felhasználására tökéletes :)

Hozzávalók:

Kakaós tészta:
6 tojás
30 dkg porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

Piskótatekercs:
7 tojásból piskóta
baracklekvár

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz

Elkészítés:


A tészta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük, a sárgáját felverjük, és hozzáadjuk a vizet és az étolajat. A porcukros fehérjét is felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, majd a kakaós, sütőporos lisztet. Összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és takarékon megsütjük. Miután megsült és kihűlt, középen kettévágjuk. 

A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a cukorral elkeverjük, majd kihűlt pudinghoz adjuk, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. 
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk. Ezután már csak össze kell állítanunk a sütinket: az egyik barna tésztára a krém felét kenjük, ráhelyezzük a piskótatekercseket fektetve, majd a másik tésztát is megkenjük a krémmel, és a piskótatekercsek tetejére tesszük. Kicsi összenyomjuk az egészet, majd porcukorral megszórjuk. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése