2014. április 18., péntek

Paradicsomos káposzta kolbászhússal töltött dagadóval

Paradicsomos káposzta kolbászhússal töltött dagadóval



Hozzávalók:

Paradicsomos káposzta

káposzta
paradicsompüré vagy sűrített paradicsom
só, cukor
zsiradék, liszt

Elkészítés:

A kockára vágott káposztát enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot. Ezután a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, és besűrítjük vele az ételt. Ha kell, sózzuk és cukorral ízesítjük.

Kolbásszal töltött dagadó

Ezt disznótorkor csináljuk: felszúrjuk a dagadót és kolbászt töltünk bele, majd lefagyasztjuk. Amikor pedig sütni készülünk, kiolvasztjuk, egy tepsibe tesszük, kis olajjal meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk és megsütjük. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése