2014. április 10., csütörtök

Krémes

Krémes 


Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

Krém
5 tojás
1 liter tej
8 ek. cukor
7 púpos ek. rétesliszt

Elkészítés:

A tésztát két részre osztjuk, majd lisztes felületen kinyújtjuk, és 3-as fokozaton, vagyis 180 fokon megsütjük. 
A tej 2/3 részét feltesszük forrni, addig a tojások sárgáját 5 ek. cukorral, a liszttel és a maradék tejet fokozatosan hozzáadva addig kavarjuk, amíg görcsmentes nem lesz. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a pépet, és sűrű krémet főzünk belőle, félrehúzzuk. Felverjük a tojások fehérjét 3 ek. cukorral, és a krémbe belekavarjuk, és visszatesszük főni, de csak addig, hogy egyet-kettőt "pöffen". Ha kihűlt, rákenjük az egyik krémeslapra, majd befedjük a másikkal. A tetejét porcukrozzuk. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése