2014. április 19., szombat

Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk



Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
300 ml tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
fél kk só
2 tojássárgája

sárgabarack lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt 100 ml langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük, majd miután az élesztőt is hozzáöntöttük, összegyúrjuk. Egy ruhával letakarjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és újrakelesztjük. Ezután lisztezett felületen 2 cm-esre nyújtjuk, és kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd a közepükbe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, aminek a helyére 1 tk sárgabaracklekvárt teszünk. 190 fokon megsütjük őket. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése