Zöldséges rizsfasírt

Újabb maradékfelhasználó ötlet a rizsfasírt, ami a cukkininek, a répának és az újhagymának köszönhetően tele van tavaszi ízekkel, emellett pedig húsmentes is. Finom alternatíva a vegetáriánusoknak, ha fasírtot szeretnének enni, de a húsevőknek is finom különböző főzelékekhez, hidegtálakra, vagy éppen magában fogyasztva.
Újabb maradékfelhasználó ötlet a rizsfasírt, ami a cukkininek, a répának és az újhagymának köszönhetően tele van tavaszi ízekkel, emellett pedig húsmentes is. Finom alternatíva a vegetáriánusoknak, ha fasírtot szeretnének enni, de a húsevőknek is finom különböző főzelékekhez, hidegtálakra, vagy éppen magában fogyasztva.
20 dkg rizs
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukkini
2-3 szál újhagyma
1 liter zöldségleves
zsemlemorzsa
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
5 dkg kemény sajt
zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A rizst 2,5-szeres mennyiségű zöldséglevesben teljesen puhára főzzük (nálunk kimaradt a rizs, így nagyon kevés zöldséglevet öntöttünk rá, amit magába szívott, így az íze ugyanaz lett, mintha a zöldséglében főztük volna ki). A hámozott répát, a cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, és az utolsó 2-3 percben adjuk a rizshez. Levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk, hogy a rizs felszívja a nedvességet, valamint kihűlni. Elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, az egész tojást, pihentetjük 20 percet, majd gömböket formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, nem túl forrózsiradékban ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése