2016. április 2., szombat

Vaníliás fagyi szelet

Vaníliás fagyi szelet
Egy újabb habos-krémes sütireceptet hozok, ami egyáltalán nem olyan bonyolult, ám annál finomabb. A diós piskóta és a vaníliás krém nagyon finom együtt, a hab a tetején pedig még klasszabbá teszi :) Ötlet: már készíthettük tortaformában is, így ünnepibbé lehet tenni :)

Hozzávalók:

Diós tésztához:
20 dkg porcukor
4 tojás
10 ek víz
20 dkg liszt
15 dkg darál dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Vaníliás krém:
3 tojássárgája
3 ek 
2,5 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:
3 tojásfehérje (mi még vettünk ki a fagyasztóból pluszban fehérjét, hogy több legyen)
10 dkg porcukor
reszelt étcsoki

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a darált diót és a sütőporral, sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 * 24 cm-es , zsírozott, lisztezett tepsiben takarékon megsütjük. A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, és a tojássárgájákkal, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, majd amikor a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tetejére a krémből megmaradt tojásfehérjéket a porcukorral együtt vízgőz fölött felverjük. Lassú fokozaton verjük, hogy a habnak legyen tartása. Ezután a krém tetejére kenjük a habot, majd étcsokit reszelünk rá. 


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése