2016. március 31., csütörtök

Fokhagymás bundában sült csirkemellcsíkok kuszkusszal és krumplisalátával

Fokhagymás bundában sült csirkemellcsíkok kuszkusszal és krumplisalátával

Csirkemellet nagyon sokszor készítünk, mert nagyon szeretjük, és mindig megpróbáljuk máshogyan sütni, hogy változatos legyen. Most fokhagymás bundában készítettük, ami rendkívül feldobta, mellé pedig kuszkuszt és krumplisalátát is tálaltunk. A kuszkuszt a lehető legjobb választás, ha 10 perc alatt valamilyen finom köretet szeretnénk összedobni. Pikk-pakk kimérjük, és pár perc alatt magába szívja a folyadékot, és már fogyaszthatjuk is. 

Hozzávalók:

1 egész nagy csirkemellfilé
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
5 dl olaj a sütéshez

Bundához:
2 nagyobb tojás
2 púpos ek liszt
2 ek tej
0,5 kk só
2-3 nagyobb fokhagyma

Krumplisalátához:
5 tojás
7 közepes méretű krumpli
1,5 pohár tejföl
1,5 ek majonéz
bors

Kuszkuszhoz:
fél bögre kuszkusz
fél bögre víz


delikát

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra  vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A bundához a tojásokat a sóval és a zúzott fokhagymával felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, végül pedig a tejjel lazítjuk. A csirkecsíkokat beleforgatjuk a bundába, majd forró zsiradékban, kisebb lángon megsütjük.
A krumplisalátához a tejfölt a majonézzel összekeverjük, majd sózzuk és borsozzuk. A tojásokat megfőzzük (forrás után 10 percig főzzük, akkor lesz kemény a tojás), majd ha kihűltek tojásszeletelővel felszeleteljük. A krumplikat megpucoljuk, és sós vízben félpuhára főzzük ( itt nem az a cél, hogy teljesen puha legyen a krumpli, mint például a krumplifőzeléknél). Ha kihűltek, ezeket is felszeleteljük, majd a tartármártáshoz adjuk a tojásokkal együtt. Érdemes a fogyasztás előtt pár órával elkészíteni, hogy a hűtőben összeérhessenek az ízek. A sózásra viszont érdemes odafigyelni, mivel a hűtőben a krumpli magába szívja a sót, így akkor jó a mártás, ha egy picit sósnak érezzük, mert pát óra múlva már tökéletes lesz.
A kimért kuszkuszt egy tálba öntjük, felöntjük a forró, delikáttal ízesített vízzel , és jól lezárjuk folpackkal. (nagyon fontos, hogy ugyanannyi mennyiségű vizet használjunk, mint kuszkuszt, mert így lesz tökéletes állagú.) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése