Pain Pallasse, vagyis a svájci gyökérkenyér
Az egyik üzletláncban gyakran veszünk pallasse-t, mert nagyon szeretjük szendvicsnek elkészíteni. Belül puha, kívül ropogós, és számos variációja kapható (teljes kiőrlésű, olívabogyós, hagymás, magvas stb.) Most viszont kipróbáltuk a házi változatot, és ezután sosem vesszük meg készen, hanem itthon fogjuk sütni. Olyan, mint a bolti, sőt még jobb is (az embernek mindig a saját gyermeke a legjobb, legszebb :D ) Időigényes, ugyanis 14 órát pihentetni kell a tésztát, de ha megtervezzük, mikor szeretnénk enni, előre elkészíthetjük, hogy másnap csak sütni kelljen. A kisült gyökérkenyereket felszeletelve lefagyaszthatjuk, így bármikor előkaphatunk belőle párat. Csípős házi kolbásszal, sonkával, füstölt szalonnával, tavaszi zöldségekkel, sajtokkal isteni finom :)
50 dkg liszt
7 gr szárított élesztő (vagy 10 gr friss)
1 tk cukor
2 kis tk só
2,8 dl langyos víz
2,8 dl langyos víz
A tésztájába bármit tehetünk: magvakat, olívabogyót, de készíthetjük fele teljes kiőrlésű, fele sima liszttel is, vagy éppen aszalt paradicsommal és fonnyasztott vöröshagymával és így tovább, a választék hatalmas, csak az ízlésünktől függ.
Elkészítés:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése