2016. március 14., hétfő

Diétás habcsókmuffin

Diétás habcsókmuffin
Mamikámnak készítettük ezeket a habkönnyű muffinokat, amik cukor- és fehérlisztmentesek, így ő is nyugodt szívvel fogyaszthatja. Bátran lefagyaszthatjuk a maradékot, hogy bármikor elővehessük uzsira. 

Hozzávalók:

6 tojásfehérje
18 dkg édesítőszer (nálunk sztívia és eritrit keveréke)
11 dkg bekevert Update liszt (de kókuszliszttel, vagy bármilyen más diétás liszttel is készíthető)
fél csomag sütőpor
Ízesíteni lehet ízlés szerint: dióbél, diabetikus csoki, cukormentes lekvár, cukormentes aszalványok, kókuszreszelék stb. 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket felverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és alaposan elkeverjük. A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, majd beleöntjük a tésztát. Mi most a felét lekvárosra készítettük, amihez a kapszliba egy evőkanál segítségével teszünk egy kis tésztát, azután 2 teáskanálnyi cukormentes lekvárt, majd újra tésztát teszünk rá, így amikor megsül, a közepében ott lesz a finom lekvár. A másik felébe pedig mazsolát kevertünk, de bárhogyan variálható, ez a legjobb benne. Kb. 20-25 perc alatt 4-es fokozaton megsütjük. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése