2016. március 10., csütörtök

Lencsefőzelék sült virslivel

Lencsefőzelék sült virslivel
A lencse nagyon gazdag különféle tápanyagokban, és az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás. Magas A-vitamintartalma miatt jó hatással van a szemünkre, de jelentős kálium, vas és cink is található benne, rosttartalma miatt pedig segíti az emésztést. A mai ebédre főzelék formájában készült nálunk a lencse, amihez sült virslit sütöttünk. Hetente minimum egyszer beiktatunk egy főzeléket a menübe, ez a lencsés verzió pedig az egyik kedvencünk :)

Hozzávalók:

Lencsefőzelékhez:
35 dkg lencse
1 közepes vöröshagyma
1 púpozott ek liszt
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
fél citrom leve
1 teáskanálnyi ecet
só, őrölt bors
olaj

Sült virslihez:
virsli
kevés zsiradék

Elkészítés:

A lencsét beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap leöntjük az áztató levét, és felöntjük annyi vízzel- vagy húslevessel -, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot, babérleveleket, és puhára főzzük. Ezután elkészítjük a rántást, amihez a hagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, majd amikor már szép üveges, hozzákeverjük a lisztet, egy picit megpirítjuk, és a lencséhez keverjük, valamint belereszeljük a fokhagymát. Megvárjuk, amíg egy utolsót rottyan, és már kész is van. Utólag még ízesíthetjük, ha szükséges. A virsliket bevágjuk, kevés olajon megsütjük minden oldalát, és a főzelékkel együtt tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése