2016. március 25., péntek

Zöldbabos tojásfelfújt lengyel salátával

Zöldbabos tojásfelfújt lengyel salátával
Húsvét előtt egy kis könnyed ebédötlet a zöldbabos tojásfelfújt, ami nem tartalmaz húst, a lengyel saláta pedig rendkívül feldobja. A zöldbab helyett készíthetjük spenótos, zöldborsós, brokkolis és medvehagymás változatban, mindenhogy nagyon-nagyon finom a tojásfelfújt :)

Hozzávalók:

5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
bors
szerecsendió
2,5 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
15 zöldbab
4  csapott ek zsemlemorzsa
4 keményre főtt tojás

A lengyel saláta receptjét ITT olvashatjátok.

Elkészítés:

Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1-2 percig hevítjük anélkül, hogy színt kapna. A vajas-lisztes keveréket több részletben felöntjük a meleg vagy szobahőmérsékletű tejjel, és minden részlet hozzáadása után jó alaposan csomómentesre keverjük egy habverővel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. A fokhagymát kevés sóval és egy teáskanálnyi olívaolajjal péppé zúzzuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz, valamin hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverünk 4 tojást, majd a zöldbabot. Belekanalazzuk a morzsát is a masszába és a kis kockákra vágott főtt tojást is hozzáadjuk. Tetszőleges sütőformát kivajazunk, kiszórunk morzsával, belekanalazzuk a tojásos-zöldbabos szuflé-alapot. Tetejüket megszórjuk kevés morzsával és sok reszelt sajttal, végül 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése