2016. április 28., csütörtök

Felesborsó gulyás

Felesborsó gulyás 
Még mindig nincs annyira jó idő, ilyenkor pedig nagyon jól tudnak esni a meleg levesek, így a mai ebédre tartalmas felesborsó gulyás készült, ami után a könnyed joghurtos fánk tökéletes választás volt :)

Hozzávalók:

25 dkg felesborsó
50 dkg füstölt tarja vagy sertéscomb
1 vöröshagyma
zsiradék
4 db répa
3 db petrezselyem
só, bors
pirospaprika

Galuskához:
1 tojás
víz
annyi liszt, amennyit felvesz
pici só

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, zsiradékon megdinszteljük, és hozzáadjuk a felkockázott füstölt tarját. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. A felesborsót enyhén sós (vigyázzunk a sóval, mert össze fogjuk majd önteni a tarjával, és a sómennyiség összeadódik, úgyhogy inkább majd azután kóstoljuk meg) vízben feltesszük főni egy másik edényben (nem szoktuk beáztatni előző este). Miután a tarja és a lencse is félfővésben van, összeöntjük a kettőt, beletesszük a feldarabolt répát és petrezselymet, majd ha megfőttek, galuskát készítünk: 1 tojást felverünk, kevés sót és vizet adunk hozzá, felverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Ezután a levesbe szaggatjuk a nokedlit, ha pedig felforrt a leve, tálalhatjuk is. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése