2013. október 18., péntek

Somlói galuska egyszerűbben

Somlói galuska egyszerűbben

Hozzávalók:

Piskóta:
10 tojás
10 ek cukor
10 ek liszt
1 csomag sütőpor

Csokiöntet:
2 csomag csokis pudingpor
5 dkg kakaó
1,2 l tej
5 dkg vaj
10 dkg cukor

rum
mazsola
darált dió
Hulala tejszín

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéhez adjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, hozzáöntjük a habhoz, és óvatosan összefogatjuk. Hozzáadjuk a 10 ek lisztet és a sütőport, szintén óvatosan összeforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a csokikrémet: A pudingporokat, a cukrot, a kakaót egy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Ezt folyamatosan kevergetjük, mire besűrűsödik, több, mint fél óra kell neki. Nem kell megijedni az elején, mert először kis csak darabok kezdenek sűrűsödni, majd az egész. Türelem rózsát terem, bár a mi esetünkben csoki krémet :) Ha elkészült a krém, 5 dkg vajat beleteszünk, elkavarjuk benne, majd félretesszük, hagyjuk hűlni.
A piskótát sülés után hagyjuk hűlni, majd kis kockákra vágjuk. Egy nagy tálban rétegezzük: piskótakockák, meglocsoljuk kevés rummal, teszünk rá mazsolát, darált diót (de ezeket ki is lehet hagyni, ha valaki nem szereti vagy allergiás rá) és csokikrémet. Ezt a műveletet a tál tetejéig végezzük. A tejszínt felverjük, és a somlói tetejére tesszük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése