2013. október 8., kedd

Sport szelet

Sport szelet


Két receptet is leírok, mert mi mindkettőt nagyon szeretjük, de nekem a második recept egy kicsivel finomabb (lehet azért, mert szeretem a kávét). Igazából nincs köztük akkora különbség, csak annyi,hogy a másodiknál lekvár és kávé is kerül a masszához, illetve fehércsoki kerül a tetejére :)

1. recept:

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
25 dkg porcukor
3 ek kakaó
2 dl tej
25 dkg margarin
kevés rum / rumaroma

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Bármilyen formába tehetjük, mi a képen látható jénaiba szoktuk, mert ennél a mennyiségnél így lesz kellő vastagságú (a formát nem kell külön kivajazni, mert a margarin miatt nem fog beleragadni). A tetejére 10 dkg étcsokit 1 ek étolajjal vízgőz felett felolvasztunk, és rákenjük. Ezután egy fél napra hűtőben pihentetjük, majd felszeleteljük.

2. recept

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
25 dkg porcukor
3 ek kakaó
1 kis csomag 3 in 1 kávépor
2 dl tej
25 dkg margarin
kevés rum
1 ek baracklekvár

A tejet felmelegítjük, majd ha felforrt, hozzáadjuk a kávéport, elkavarjuk. Ehhez adjuk a margarint, amit felolvasztunk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáöntjük a kávés margarinos lötyit, majd az egészet összekavarjuk. Szintén jénaiba tesszük, a tetejére pedig 10 dkg fehércsokit olvasztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése