2016. április 26., kedd

Őszibarackos gyümölcskrémes

Őszibarackos gyümölcskrémes

Imádjuk a gyümölcskrémest, így nyáron nagyon-nagyon sokszor sütjük. Olvashattátok már az epres és a ribizlis gyümölcskrémes receptjét, most pedig az őszibarackosat hozom. Minden nyáron alig várjuk, hogy lehessen szedni az érett őszibarackokat a gyümölcsfánkról, amin hatalmas, mézédes barackok szoktak teremni. Ebből főzzük a lekvárt, sütjük a finom sütiket, esszük csak úgy magában, és teszünk a fagyasztóba is, hogy mint például most is, elővehessük, és a nyár ízeit újra érezhessük az őszibarackos gyümölcskrémes formájában. Jó hír, hogy hamarosan újra jön a barackszezon :)

Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek cukor
fél csomag sütőpor

Krém:
5 tojás
8 ek cukor
7 púpos ek rétesliszt
1 l tej

őszibarack

Elkészítés:

A piskóta elkészítésével kezdjük, ehhez pedig a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. Ehhez hozzáöntjük a felvert sárgáját, és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd takarékon sütjük kb. egy órán át.
A krémhez az 5 tojássárgáját 5 ek. cukorral, a rétesliszttel elkavarjuk, majd 1 l tejjel felengedjük, felfőzzük. A tojásfehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a masszához, majd újra felfőzzük. Ha kihűlt a krém, rákenjük a piskótára. Az őszibarackot megpucoljuk, szeletekre vágjuk és szépen a krémre helyezzük.







2 megjegyzés: