2016. március 21., hétfő

Kakaós-pudingos szelet

Kakaós-pudingos szelet
A Kinder tejszelet receptjét már olvashattátok a blogon, nálunk azóta is sűrűn készült, annyira szeretjük. Most viszont kipróbáltunk egy sokkal egyszerűbb, kevesebb hozzávalót igénylő, olcsóbb hasonmást, ami nagyon hasonlít a tejszelet ízvilágához. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom süti, amit akár a közelgő húsvétra is megsüthetünk. 

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 tojás
2 ek kakaópor
1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 pohár nagy tejföl
1 pohár kis tejföl ( kb. 550 gramm - 600 gramm legyen )

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, mert hűlnie kell. A tej 2/3-át feltesszük forrni, majd ha felforrt, beleöntjük a maradék tejjel és a 10 dkg cukorral elkevert pudingporokat, majd felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliás cukrot, és jól kihűtjük. Amikor langyos, fokozatosan, kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel simára keverjük.
A tészta összes hozzávalóját egy tálba mérjük (először a lisztet és a szódabikarbónát, azután a többit), majd alaposan összegyúrjuk. Ezt követően megfelezzük, az egyiket kinyújtjuk, és egy 31*23 cm-es zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a már előre elkészített tejfölös-pudingos krémünket, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Érdemes fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, hogy a tészta megpuhuljon, illetve a krém megszilárduljon.

















1 megjegyzés: